Förbättra träningen med rätt musik

Att lyssna på musik när du tränar är någonting som många personer väljer att göra, och det är faktiskt en positiv sak. Det sägs att du både presterar bättre när du lyssnar på musik och att du kommer få ett snabbare resultat. Brunel University gjorde en forskning om detta och resultatet visade att prestationsförmågan ökade med 15 % för personer som hade musik i sina öron.

Förutom prestationsförmågan kommer du dessutom öka din motivation till att genomföra hela träningspasset. Det finns idag flera spellistor som är speciellt anpassade för träning och om du inte vet vilken musik du vill lyssna på kan en av dessa listor fungera bra. Tänk på att den rätta musiken kan variera lite beroende på vilken typ av träning du bestämmer dig för att göra.

Tänk även på att du har ett par bra hörlurar, speciellt om du ska ut och springa. Då kan det vara knepigt med långa sladdar som hänger. Välj hellre trådlösa hörlurar som sitter bra samtidigt som de ger dig ett bra ljud.

Att välja träningsmusik

Den rätta musiken är väldigt individuellt, du bör först tänka på vilken musik du tycker om samtidigt som du har träningsformen i tanken. Ett tips på vilken musik som fungerar bra är den som håller ett liknande tempo som träningen du bestämmer dig för att utföra. Det kan innebära att du väljer lite tyngre musik när du ska styrketräna och lugnare musik om du endast sysslar med yoga eller andra stretchövningar. Om du ska ut och jogga kan det vara bra med musik som håller ett ganska raskt tempo. Du kommer nämligen snabbt upptäcka att din kropp rör sig efter takten på musiken.