Kent var ett popband som skapade en väldigt stor uppståndelse när de valde att lägga ner sitt band år 2016. Detta är nämligen ett svenskt band som bidragit med en hel del känslor.

Det var år 1995 som detta band från Eskilstuna slog igenom, dock hade bandet redan funnits i drygt 5 år. Precis som många andra band hade de kämpat med att slå igenom. Efter succén på mitten av 90-talet fortsatte Kent att slå igenom igen och igen fram till 2016 när de slutade med musiken. Varje skiva innehöll ett antal hitlåtar som spelades i de flesta hemmen i Sverige. Albumet ”Vapen och Ammunition” anses vara ett av Kents allra största bedrifter. Denna skiva innehåller många låtar som vi alla känner igen.

Sedan starten av bandet har Kent haft en väldigt trogen publik, de har tagit emot ett flertal priser och sålt ett antal miljoner skivor i Skandinavien, men år 2016 valde de att lägga ner allting. Detta lämnade då ett tomrum hos fansen och lämnade många väldigt ledsna. Men musiken finns fortfarande kvar för alla som vill lyssna och njuta av musiken. Idag finns den mesta musiken på nätet vilket innebär att du även kan hitta Kent online.