Green Day

Personer som föddes på slutet av 80-talet till 90-talet har antagligen hört talas om Green Day. Bandet bildades år 1987 men fick sitt största genombrott på mitten av 1990-talet. Det skedde med bandets tredje album och Basket Case vilket var singeln. Denna skiva sålde över 1 miljon exemplar under väldigt kort tid. Detta kom även till att bli en av bandets allra mest sålda album.

En av Green Days mest populära låtar är American Idiot som kom ut år 2004. Denna låten anses vara en rock opera vilket är lite annorlunda från den tidigare musiken de släppt.

Trots att Green Day hade många låtar som ansågs vara lite för mainstream och poppiga fick de ändå väldigt många fans som verkligen fastnade för deras musik. Många ”punkare” vände sig till andra band, men personerna som fortsatte lyssna på Green Day hjälpte dom sälja över 70 miljoner skivor över hela världen.

Bandet har genom åren tagit ett antal pauser och återförenats. Pauserna har dock aldrig varit särskilt långa. Efter deras debutalbum har de haft ett flertal framgångar, men det tredje albumet anses fortfarande vara ett av bandet allra största framgångar.